Tegnefilm til børn der er pårørende til en sindslidende eller forælder i et misbrug

Snak om det … med børn !

Det kan være rigtigt svært for et barn, at være pårørende til en mor eller far der har en sindslidelse eller er i et misbrug (alkohol, stoffer, piller)

Det er helt normalt for børn med dette svære livsvilkår, at det kan give katastrofetanker, tankemylder, tilsidesættelse af egne behov og ønsker, behov for at beskytte sin syge forælder og kontrollere, at forælderen har det godt. Alt for mange børn ved ikke, hvorfor deres forælder er anderledes, og har en adfærd barnet ofte ikke forstår.

Psykiatrifonden har fået produceret en række “snak om det” tegnefilm.

Kids Rescue anbefaler, at både forældre, pårørende eller klasselæreren, snakker om det … med børn.

God fornøjelse.

Se den tegnefilm der passer på dit barns situation.

God fornøjelse.

Snak om det ... i klassen på din skolen ...

Skænderier

Malthes mor og far skændes meget. Tegnefilmen viser, at børn og voksne tit tænker forskelligt. Malthes forældre tror slet ikke, at Malthe kan mærke, at deres skænderier forurener luften derhjemme. Men Malthe kan tydeligt mærke, hvordan skænderierne forurener luften, og hvordan hans forældre har det.

Angst

Amandas far er ramt af angst. Henne i skolen har Amanda svært ved at koncentrere sig. Hun tænker tit på sin far, og på om angsten har noget med hende at gøre? Heldigvis fortæller hendes farmor og farfar, at det aldrig er børnenes skyld, at deres forældre bliver ramt af en psykisk sygdom.

Depression

Sofies mor er ramt af en depression. Sofie er hele tiden meget opmærksom på, hvordan mor har det. Hun har lange antenner, som hun bruger til at mærke stemningen derhjemme. Det er hårdt at have en mor, der er ramt af depression, men heldigvis får mor hjælp,

Når mor eller far drikker

Johans mor er begyndt at drikke, fordi hun har det svært. Johan kan ikke lide, når mor er fuld – men det ved mor ikke. Heldigvis ender familien med at snakke om det – og alle får hjælp.

PTSD

Alis far har været i krig. Ali og hans familie bor nu i Danmark. Selv om der ikke er krig i Danmark, så har Alis far det som om, han stadig er i krig. Alis far er ramt af PTSD. Men det er ikke kun Alis far, der har det skidt. Ali har det heller ikke godt, fordi han kan se, at hans far ikke har det godt. 

ADHD

Trine og Daniel er søskende. Daniel har ADHD. ADHD er lidt ligesom en skønhedsplet i hjernen. Nogle kalder det også for et usynligt handicap. Pga. skønhedspletten kan man have svært ved at sidde stille og koncentrere sig. Man kan også glemme at lytte til, hvad andre siger og komme til at gøre andre sure, når man leger, fordi man ikke når at tænke over, hvad man siger og gør. Det er ikke af ond vilje!

Psykiatrifondens mentale motionscenter.

Er du forælder og har det rigtigt svært, anbefaler Kids Rescue, at du går ind på Psykiatrifondens mentale motionscenter.

Der kan du finde øvelser til, hvordan du kan håndtere angst, kognitive vanskeligheder, stress og depression. Du finder hjælp til PTSD og til at forbedre din nattesøvn. Du finder desuden mindfulness og compassion øvelser. Du kan derudover få hjælp til at bryde ensomheden.

Hvis familien bryder helt sammen...

Vilkårene for pårørende til en sindslidende eller forælder med et misbrug, kan blive overvældende og det kan blive nødvendigt at trække i nødbremsen.

Vær særligt opmærksom på barnet...

Børn der har en sindslidende eller misbrugsforælder, gennemlever et dysfunktionelt familiemønster.

Er barnet belastet yderligere af ophævelse af samlivet og befinder sig klemt i konflikten mellem mor og far, bør du som forælder være særlig forsigtig og opmærksom.

null

Du betaler KUN for den tid der bruges...

Når din sag er slut, tilbagebetaler vi
det resterende beløb der måtte være
tilbage på dit online-klippekort

null

Kids Rescue Danmark er et partnerskab af specialister

Der samarbejdes tværfagligt og helhedsorienteret for at løse familiesager, hvor barnet kan blive taberen.

null

FØRSTE SAMTALE GRATIS

Ved første telefon eller Skype samtale identificeres problematikkerne i din sag.
Du vil få råd og vejledning til, hvordan du bedst komme videre med din sag og hvilke ressourcer og omkostninger der vil være forbundet med det.